LIVE Socialiștii au organizat un protest la Cahul, în sprijinul președintelui raionului, arestat pentru corupție
Full Article 2 minutes read

LIVE Socialiștii au organizat un protest la Cahul, în sprijinul președintelui raionului, arestat pentru corupție

Așa cum au anunțat în ajun, Partidul Socialiștilor a organizat pe 14 aprilie un protest în fața Consiliului Raional Cahul, unde potrivit acestora urmează a fi ales un președinte interimar al raionului în locul lui Marcel Cenușa, plasat în arest și fiind vizat într-un dosar de corupție.

„Vrem dreptate!”, „Libertate pentru Cenușă”, „Noi nu cedăm” – scandează cele aproximativ 100 de persoane participante la demonstrație. Printre acestea – deputații socialiști Vlad Batrîncea, Grigore Novac, Bogdan Țîrdea, ș.a., care au boicotat din acest motiv ședința Parlamentului.

Vlad Batrîncea a declarat că protestele vor continua până la eliberarea lui Marcel Cenușa, care ar fi fost vizat într-un dosar penal din motive politice.

„Vor purta responsabilitate în fața legii pentru un dosar desenat. Nu au nicio probă. Procurorii vor răspunde în fața legii. Facem apel către consilieri: dacă credeți că puteți prelua în acest mod conducerea raionului, greșiți amarnic”, a spus Batrîncea.

Pe 7 aprilie, Judecătoria Cahul a decis să-l plaseze în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, învinuit în dosarele licitațiilor trucate. La fel, primarul satului Moscovei, raionul Cahul și administratorul unei companii fictive au primit control judiciar, pentru o lună, iar unul dintre specialiștii Direcției construcții a Consiliului raional, vizat în aceleași cauze, a fost eliberat de către instanță.

În total, nouă persoane din Cahul au fost reținute, în dimineața zilei de 4 aprilie, de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au respins vehement acuzațiile PSRM privind imixtiunea în procesul de justiție.

Pe 14 aprilie urmează să se desfășoare ședința Curții de Apel Cahul, în cadrul căreia instanța va examina solicitarea avocaților lui Cenușa, privind eliberarea și restabilirea acestuia în funcția de președinte a raionului. Socialiștii vor organiza proteste în fața clădirii instituției, dar și la Consiliul raional din Cahul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: