LIVE Socialiștii protestează la Bălți. Vor să poarte panglica Sf. Gheorghe și în continuare 
Full Article 2 minutes read

LIVE Socialiștii protestează la Bălți. Vor să poarte panglica Sf. Gheorghe și în continuare 

În municipiul Bălți, socialiștii organizează o acțiune de protest împotriva interzicerii panglicii Sf. Gheorghe. Ei se arată împotriva decizie autorităților de a interzice simbolul. NordNews prezintă imagini live de la fața locului. 

Deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi a spus că pe 9 mai, socialiștii vor organiza o manifestație unde toți participanții vor purta panglica Sf. Gheorghe, indiferent de decizia autorităților.

„Autoritățile trebuie să se ocupe de economie, dar nu de interzicerea semnelor. Economia este astăzi la pământ. Trebuie să facem ceva. Trebuie să se ridice toată Moldova”, a spus o participantă la acțiunea de protest.

Amintim că proiectul de lege a fost adoptat pe 14 aprilie în lectură finală. În afară de majoritatea parlamentară, la ședință au participat doar deputații Partidului Comuniștilor, care au protestat, iar președintele partidului, Vladimir Voronin, a calificat inițiativa drept „o rușine”.

Președinta Comisiei juridice Olesea Stamate a subliniat că, potrivit proiectului de lege, nu este interzisă utilizarea panglicii dacă aceasta este parte a medaliei.

Cei care au primit-o pentru că au luptat în război și au fost apreciați pentru că au apărat cetățenii și patria o vor putea purta în continuare”, a declarat aceasta.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, deputatul PAS, Lilian Carp, autorul inițiativei de a interzice folosirea „panglicii Sfântului Gheorghe” și altor simboluri care ar promova agresiunea rusească în Ucraina, se așteaptă că interdicția va intra în vigoare în „o săptămână-două, cel mult”.

Potrivit amendamentului, care mai trebuie promulgat de președinta Maia Sandu, încălcarea interdicției se va pedepsi cu amenzi de până la 9 000 de lei pentru persoane fizice sau zeci de ore de muncă în folosul comunității și cu amenzi de până la 18 000 pentru persoane juridice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: