Locuitorii din Tîrnova și Bucovăț și-au ales primarii. Cine a câștigat alegerile în cele două localități
Full Article 2 minutes read

Locuitorii din Tîrnova și Bucovăț și-au ales primarii. Cine a câștigat alegerile în cele două localități

Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat rezultatele preliminare celui de-al doilea tur ale alegerilor pentru funcția de primar din comuna Tîrnova și orașul Bucovăț, care a avut loc pe 2 iunie. Astfel, primăria Tîrnova a fost câștigată de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vladimir Gîsca. Iar primăria Bucovăț a fost câștigată de pretendenta Partidului Social Democrat European (PSDE), Irina Maximov.

Potrivit CEC, alegerile pentru funcția de primar al comunei Târnova au fost câștigate de pretendentul PSRM Vladimir Gîsca. Acesta a obținut 741 de voturi, ceea ce constituie majoritate absolută, adică 100%. Gîsca a fost singurul candidat din turul doi de scrutin, deoarece oponentul său, Ruslan Filipaș de la Partidul „Șansă”, a fost scos din cursa electorală cu o zi înainte de alegeri. S-a întâmplat deoarece Filipaș și „Șansă” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – sunt bănuiți de coruperea alegătorilor.

Iar în orașul Bucovăț, al doilea tur de scrutin a fost câștigat de candidatul PSDE Irina Maximov, care a acumulat 282 de voturi (56,51%). Contracandidatul său, Nicolae Lozovan de la PAS, a obținut 217 voturi (43,49%).

Conform prevederilor Codului electoral, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: