Locuitorii din UTA Găgăuzia își aleg astăzi bașcanul: câte persoane sunt așteptate la vot 
Full Article 2 minutes read

Locuitorii din UTA Găgăuzia își aleg astăzi bașcanul: câte persoane sunt așteptate la vot 

Pe 30 aprilie, în UTA Găgăuzia au loc alegeri pentru funcția de bașcan al regiunii. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și urmează să se închidă la ora 21.00.

Peste 92 de mii de persoane au fost înscrise în listele electorale.

Opt pretendenți concurează pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 

Irina Vlah a ocupat această funcție două mandate la rând și, în consecință, nu a putut candida.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău, alegerile regionale din UTA Găgăuzia sunt monitorizate de 75 de observatori internaționali. Totodată au fost tipărite 3.769 de buletine de vot în limba găgăuză, 3.398 în limba română și 86.284 în limba rusă.

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a declarat pe 30 aprilie că alegerile din regiune au loc fără încălcări. Președinta Comisiei Iana Kovalenko a menționat că toate cele 65 secții de votare s-au deschis fără întârzieri. 

Tot astăzi locuitorii regiunii sunt așteptați la vot pentru a-și alege deputații din circumscripțiile electorale Vulcănești și Cioc-Maidan.

Pentru alegerile parțiale pentru Adunarea Populară au fost tipărite 5314 buletine de vot. Dintre acestea, câte 85 de buletine sunt în limbile găgăuză și română, iar restul sunt în rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: