VIDEO Lukașenko consideră că operațiunea militară a Rusiei se întinde prea mult: „Facem totul ca acest război să nu existe”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Lukașenko consideră că operațiunea militară a Rusiei se întinde prea mult: „Facem totul ca acest război să nu existe”

Alexandr Lukașenko susține că Minskul a făcut și continuă să facă „totul pentru ca acest război să nu existe”. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Associated Press.

Liderul belarus le-a spus jurnaliștilor că nu a crezut că „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina va dura așa de mult timp.

Însă nu sunt suficient de implicat în această problemă ca să spun dacă se desfășoară conform planului, cum spun rușii sau așa cum simt eu. Vreau să subliniez încă o dată: eu simt că această operațiune s-a întins prea mult”, a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, Belarusul „categoric” nu tolerează niciun fel de război.

Am făcut și continuăm să facem totul ca acest război să nu existe”, a declarat acesta (citează serviciul de presă al Președinției din Belarus).

Lukașenko a mai spus că anume datorită lui au început negocierile dintre Ucraina și Rusia.

Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Pentru invazie a fost utilizat inclusiv teritoriul Belarusului, notează portalul belarus Zerkalo.io. Asta cu toate că, anterior, Alexandr Lukașenko a declarat că niciodată nu va permite ca Ucraina să fie atacată din Belarus.

Pe 1 martie, Alexandr Lukașenko a demonstrat Consiliului de Securitate de la Minsk harta Belarusului, Ucrainei și Rusiei. Pe aceasta apar anumite săgeți de culoare roșie. Unul dintre teritoriile indicate este regiunea transnistreană a Republicii Moldova. După ce imaginile au apărut pe internet, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a solicitat explicații de la ambasadorul Belarusului în țara noastră. Acesta a răspuns că s-ar fi produs o greșeală.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: