Lukașenko s-a întâlnit cu ambasadorul Moldovei la Minsk și a discutat despre noua conducere, dar și ex-președintele Dodon
Full Article 2 minutes read

Lukașenko s-a întâlnit cu ambasadorul Moldovei la Minsk și a discutat despre noua conducere, dar și ex-președintele Dodon

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko consideră că ex-președintele Igor Dodon a făcut multe lucruri pentru ca situația din Moldova să se îmbunătățească. În cadrul întâlnirii dintre ambasadorul Republicii Moldova în Belarus Victor Sorocian din 20 septembrie, Lukașenko și-a exprimat speranța că noua conducere a Moldovei va promova politici orientate spre interesele țării, informează agenția Белта.

Lukașenko a declarat că Belarusul va continua să susțină relațiile de prietenie cu Moldova: „Trebuie să știți că vom fi mereu adepții unei prietenii strânse între belaruși și moldoveni. Ne dorim foarte mult ca Moldova să rămână prietenoasă, suverană, independentă ca țară și să își soluționeze treptat problemele”.

Liderul de la Minsk a subliniat rolul fostului președinte Igor Dodon în „îmbunătățirea situației” din Moldova.

„Fiecare țară are problemele sale. Mici, mari – toate țările le au. Pentru Moldova, după destrămarea URSS, au fost vremuri grele. Însă în ultimii ani s-au făcut multe pentru ca Moldova să decidă clar unde îi sunt interesele și în ce direcție să se îndrepte. Însă și Igor Dodon a avut un rol important, să recunoaștem. A venit noua putere, noi oameni la conducerea țării, însă sunt convins că vor fi nevoiți să desfășoare politici în interesul Moldovei, dacă cineva acolo are propriile gânduri. Interesele conducerii trebuie să fie în primul rând în Moldova”, a menționat Lukașenko.

Președintele Belarusului a mai menționat că moldovenii sunt un popor „nu prea mare, însă cu ambiții politice foarte mari cu privire la independența țării”.

***

Amintim că, pe 5 mai 2021, Igor Dodon a efectuat o vizită la Minsk împreună cu delegația parlamentară a Republicii Moldova, în frunte cu președintele de atunci al Legislativului, Zinaida Grecianîi. Dodon l-a lăudat pe liderul belarus pentru că a reușit să păstreze puterea și să înăbușe protestele din țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: