Luptătorul moldovean Alexandrin Guțu a devenit campion european Under 23
Full Article 1 minutes read

Luptătorul moldovean Alexandrin Guțu a devenit campion european Under 23

Luptătorul de stil greco-roman din Republica Moldova Alexandrin Guțu a devenit campion european Under 23. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, dar și de reprezentanții Guvernului. 

Sportivul a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene destinate sportivilor cu vârsta de până la 23 de ani,  care au avut loc la București. Guțu a ieșit învingător în lupta cu azerul Khasay Hasanli.

Sportivul moldovean a concurat în categoria de greutate de 77 kg.

„Mândri de performanțele sportivilor noștri!”, au reacționat reprezentanții Guvernului de la Chișinău.

La același turneu, Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de bronz în categoria de 63 de kilograme, iar Leonid Moroz (55 de kilograme) și Gabriel Lupașco (87 de kilograme) s-au clasat pe locul 5.

***

În februarie 2023, Alexandrin Guțu a cucerit și medalia de bronz la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În prima luptă acesta a fost învins cu 1-11 de viitorul finalist, kazahul Demeu Zhadrayev, vice-campion mondial în 2017. Ajuns în recalificări, Alexandrin Guțu a dispus de georgianul Iuri Lomadze, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins cu 6-4 pe suedezul Per Albin Olofsson.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: