MAEIE nu deține informații despre moldoveni afectați de atentatul terorist de la Istanbul
Full Article 2 minutes read

MAEIE nu deține informații despre moldoveni afectați de atentatul terorist de la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu deține în prezent informații despre eventuale victime în rândul moldovenilor, în timpul atacului terorist care s-a produs astăzi la Istanbul.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu. 

Șeful diplomației moldovene a menționat că țara noastră „Condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”.

„Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac”, se arată în declarația MAEIE.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul pot contacta consulatul general la adresa de email: [email protected] sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.

MAEIE nu deține informații despre moldoveni afectați de atentatul terorist de la Istanbul

Amintim că cel puțin 6 oameni au murit, iar peste 80 au fost răniți în urma unui atac terorist care s-a produs pe 13 noiembrie la Istanbul. Vicepreședintele Turciei a declarat că atentatul a fost provocat de o femeie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: