Magistrații au decis: 30 de zile de arest preventiv pentru fostul parlamentar Vladimir Vitiuc
Full Article 2 minutes read

Magistrații au decis: 30 de zile de arest preventiv pentru fostul parlamentar Vladimir Vitiuc

Fostul deputat Vladimir Vitiuc își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Judecătorii au luat această hotărâre, pe 4 februarie, după ce au examinat demersurile Procuraturii Anticorupție de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile. 

Cu puțin timp în urmă, magistrații au emis hotărârea de a aplica arestul preventiv de 20 de zile pentru ex deputata Violeta Ivanov și 30 de zile pentru Anatolie Zagorodnîi.

Procuratura Anticorupție informează că, în perioada 02-03 februarie 2022 a efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Menționăm că, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale acestora.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Niciunul dintre cei vizați nu-și recunoaște vina.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: