Magistrații Curții de Apel au decis: Dodon rămâne în arest la domiciliu nu 20 de zile, dar 30
Full Article 2 minutes read

Magistrații Curții de Apel au decis: Dodon rămâne în arest la domiciliu nu 20 de zile, dar 30

Fostul șef al statului, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu până pe 21 octombrie. Decizia a fost pronunțată astăzi de magistrații Curții de Apel, care au admis cererea procurorilor de a prelungi măsura preventivă arest la domiciliu cu încă 10 zile. Totodată, magistrații au respins recursul avocaților lui Dodon, care au cerut revocarea măsurii preventive. Informația a fost confirmată pentru NM de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Fostul președinte al țării nu a comentat, deocamdată, decizia judecătorilor de la Curtea de Apel.

Amintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis, pe 19 septembrie, prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele lui Dodon cu încă 20 de zile. Astfel, magistrații au aprobat parțial cererea procurorilor, care au cerut ca arestarea fostului președinte să fie prelungită cu 30 de zile.

***

De menționat că, Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: