„Mai este timp să-și revadă această decizie”. Maia Sandu, despre participarea lui Grigore Cobzac la alegerile parlamentare din circumscripția Hâncești
Full Article 2 minutes read

„Mai este timp să-și revadă această decizie”. Maia Sandu, despre participarea lui Grigore Cobzac la alegerile parlamentare din circumscripția Hâncești

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu susține că i-a propus lui Grigore Cobzac să candideze la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, însă acesta a refuzat din motive personale. Mai mult, după ce PAS a înaintat candidatura fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate, a doua zi, aceștia au aflat din presă că și Grigore Cobzac și-a inaintat candidatura. Potrivit Maiei Sandu, aceasta „este o decizie luată la supărare” din cauza unui conflict în organziația PAS Hâncești. Declarațiile au fost făcute ieri, 30 ianuarie, în platoul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Trebuie să vă spun că eu am avut o discuție cu domnul Cobzac pe 4 ianuarie. În acea discuție l-am întrebat dacă el vrea să candideze și dânsu mi-a spus că nu candidează”, a explicat Maia Sandu. „Anterior, noi l-am încurajat pe domnul Cobzac să candideze la alegerile locale pentru funcția de primar. El a refuzat atunci și a invocat motive personale. La discuția pe care am avut-o a invocat aceleași motive personale. Pe 20 ianuarie, eu am revenit la domnul Cobzac pentru că am auzit că ar putea să candideze. Dumnealui a zis că nu candidează. Cam așa s-au întâmplat lucrurile”, a mai spus Sandu.

Ulterior, președinta PAS a explicat că din presă a aflat despre decizia lui Grigore Cobzac de a candida la Hâncești și susține că aceasta a fost o decizie spontană „în semn de protest față de lucrurile care s-au întâmplat în organizația PAS Hâncești. Mai bine zis, e o decizie luată la supărare”, a precizat politiciana.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că „Olesea Stamate a fost înregistrată, iar domnul Cobzac încă nu este înregistrat în calitate de candidat. Mai este timp să-și revadă această decizie”.

Amintim că, la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești, și-au anunțat participarea reprezentantul Partidului Democrat din Moldova, Ion Mereuță, reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan, reprezentantul Partidului Șor 0 Vitalie Balinschi, candidatul Blocului Electoral Unirea – Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal-Democrat – Anatolie Postolachi și membrul PAS, Grigore Cobzac, care candidează independent.

Conducerea PAS a anunțat că „regretă” decizia lui Grigore Cobzac de a participa independent la scrutin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: