„Mai multe arme, mai multe vieți omenești salvate”. Ucraina cere ajutorul NATO
Full Article 2 minutes read

„Mai multe arme, mai multe vieți omenești salvate”. Ucraina cere ajutorul NATO

Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a cerut țărilor membre NATO să lase deoparte orice îndoială și să contribuie la prevenirea unor tragedii precum cea din Bucea.  Șeful diplomației ucrainene solicită toate armele necesare pentru a învinge armata lui Putin, scrie Unian.

Declarațiile au fost făcute la un briefing comun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai statelor membre ale Alianței.

„Am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea ministerială a NATO și a avea întâlniri bilaterale cu aliații. Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei puncte: arme, arme și arme”, a spus Kuleba.

„Suntem încrezători că cea mai bună modalitate de a ajuta Ucraina acum este să-i oferim tot ceea ce este necesar pentru a-l opri pe Putin și a învinge armata rusă pe teritoriul Ucrainei, astfel încât războiul să nu se extindă mai mult”, a continuat ministrul, adăugând că armata și poporul ucrainean au demonstrat că știu să lupte și să învingă.

Cu toate acestea fără o aprovizionare constantă și suficientă a tuturor tipurilor de arme pe care le cere Ucraina, aceste victorii vor fi însoțite de victime uriașe.

„Cu cât primim mai multe arme și cu cât ajung mai devreme în Ucraina, cu atât mai multe vieți omenești vor fi salvate, cu atât mai multe orașe și sate nu vor fi distruse și nu va mai exista Bucea. Acesta este mesajul meu către aliați, este foarte simplu. Și îndemn pe toți aliații să lase deoparte toate îndoielile, nedorința și să ofere Ucrainei tot ce are nevoie. Oricât de ciudat ar suna, dar astăzi armele servesc scopurilor lumii”, a subliniat Kuleba.

Amintim că pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a invadat Ucraina, la ordinul președintelui Rusiei Vladimir Putin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: