Mai multe containere moldovenești care urmau să ajungă în Ucraina, redirecționate spre portul Constanța
Full Article 3 minutes read

Mai multe containere moldovenești care urmau să ajungă în Ucraina, redirecționate spre portul Constanța

Ca urmare a războiului din Ucraina, mai multe containere cu destinația Republica Moldova, care urmau să ajungă în porturile ucrainene au fost redirecționate spre portul Constanța. Pentru a asigura livrarea acestor mărfuri către Republica Moldova, vicepremierul Andrei Spînu a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii al României, să permită operatorilor de transport din Moldova să preia containerele din portul Constanța, inclusiv transportarea acestora fără autorizațiile speciale necesare.

Potrivit ministrului, derogările se aplică pentru vehiculele rutiere înmatriculate în Republica Moldova, în următoarele condiții:

  • vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul tractor înmatriculat în Republica Moldova, indiferent de țara de înmatriculare a semiremorcii tractate de acestea;
  • vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu două axe cu semiremorcă cu 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 47,0 tone și înălțimea mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m;
  • vehiculele sunt compuse dintr-un autovehicul cu 3 axe cu semiremorcă cu două sau 3 axe care transportă unul sau mai multe containere sau cutii mobile, cu o lungime maximă totală de până la 45 de picioare, dacă masa totală a vehiculului este mai mică sau cel mult egală cu 50,0 tone și înălțimea mai mică sau cel mult egală cu 4,50 m;
  • punctul de origine al traseului este portul Constanța, iar destinația finală a traseului pe teritoriul României este Albița PTF.

Autoritățile moldovenești declară că traseele autorizate în aceste cazuri vor fi:

  1. Portul Constanța – DN 39 – Agigea – DN 39 – A4 – DN 2A – Mihail Kogălniceanu – DN 2A – Hârșova – Giurgeni – DN 2A – Țăndărei – DN 21A – Bărăganul – DN 21 – Brăila – MG BR – DN 2B – Galați – DN 26 Murgeni – DN 24A – Huși – DN 24B – Albița PTF – (aproximativ 423 km);
  2. Portul Constanța – DN 39 – Agigea – DN 39 – A4 – DN 2A – Mihail Kogălniceanu – DN 2A – Hârșova – Giurgeni – DN 2A – Țăndărei – DN 2A – Slobozia – DN 2A – Urziceni – DN 2 – Râmnicu Sărat – DN 2 – Tișița – DN 24 – varianta ocolire Tecuci – DN 24 – Bârlad – DN 24 – Crasna – DN 24B – Huși – DN 24B – Albița PTF (aproximativ 520 km.)

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: