Mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19 din Chișinău
Full Article 1 minutes read

Mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19 din Chișinău

La spitalul Sfânta Treime din capitală au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi pentru profilul COVID.

Totodată, la Centrul COVID -19 Chișinău de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, 80 de paturi, unde vor fi triaţi pacienţii suspecţi la coronavirus.

Despre aceasta a anunțat primăria capitalei într-un comunicat de presă.

De asemenea, spațiile celorlalte două pavilioane deja funcţionale, din Centrul COVID -19 Chișinău de la Moldexpo, vor fi transformate în zone de staţionar, pentru tratarea bolnavilor confirmaţi pozitiv.

Astfel, la Centrul COVID – 19 Chișinău vor fi în total 420 de paturi pentru pacienţi, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, în instituțiile strategice din capitală, a fost luată după ce în ultimele săptămâni situaţia privind infectările s-a agravat şi, respectiv, a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: