Mai multe posturi de televiziune au fost amendate pentru devieri ale nivelului sunetului emisiunilor și publicității
Full Article 2 minutes read

Mai multe posturi de televiziune au fost amendate pentru devieri ale nivelului sunetului emisiunilor și publicității

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat patru posturi de televiziune cu câte 5.000 de lei pentru devierile nivelului sunetului programelor audiovizuale. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul ședinței din 19 ianuarie, în urma examinării unui raport de monitorizare la subiect, scrie Media-azi.

Reprezentanții Direcției Control și Digitalizare a CA au precizat că monitorizarea la capitolul respectării uniformizării sunetului a avut loc în perioada 21 decembrie – 27 decembrie 2021 și a vizat cinci canele TV. Rezultatele au atestat că NTV Moldova nu a comis devieri a tăriei sonore între programele audiovizuale, în timp ce la  posturile de televiziune Gurinel TV, Accent TV, Agro TV Moldova și TV Găgăuzia au fost identificate încălcări.

În cadrul ședinței, reprezentantul Gurinel TV Eduard Gurin a menționat că ar dori să obțină acces la instrucțiunile cu privire la respectarea tăriei sonore și să le fie oferit termen pentru a face schimbările necesare. Reprezentanții CA au replicat că decizia autorității cu privire la metodologia utilizată este publicată pe site, fiind gata să ofere suport.

Urmare a dezbaterilor, membrii CA au decis să sancționeze toți furnizorii de servicii media cu câte 5.000 de lei fiecare. S-a discutat despre aplicarea unor sancțiuni proporționale în funcție de numărul devierilor admise de fiecare post TV, dar s-a decis ca toți să fie sancționați egal, principiu aplicat și în cazul raportului precedent.

Potrivit legislației, furnizorii de servicii media sunt obligați să uniformizeze nivelul sunetului programelor audiovizuale cu cel utilizat în cazul difuzării comunicărilor comerciale.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: