Mai multe restricții pentru studenții care stau la cămin. Anunțul Ministerului Educației
Full Article 2 minutes read

Mai multe restricții pentru studenții care stau la cămin. Anunțul Ministerului Educației

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că s-au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea transmiterii infecției de coronavirus de tip nou în căminele instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic.

Într-un comunicat de presă publicat luni, 23 martie, reprezentanții instituției menționează că se interzice locatarilor care au părăsit căminul, după suspendarea procesului educațional, să revină în cămine până în momentul în care va fi reluat procesul educațional în incinta instituțiilor de învățământ. Ieșirile și intrările în cămine vor fi monitorizate într-un registru special.

De asemenea, va fi asigurată igienizarea sporită a tuturor încăperilor, conform normelor de profilaxie epidemiologică. Locatarii căminelor vor respecta cu strictețe măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecție COVID-19.

Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost emis ca urmare a înregistrării unor cazuri de coronavirus de tip nou în rândul studenților.

Amintim că, în prezent, în Republica Moldova sunt 94 de persoane infectate cu coronavirusul de tip nou. Opt dintre acestea sunt copii. Pe 20 martie, 20 de studenți de la Universitatea Tehnică au fost transportați la spital pentru investigații, după ce o colegă de-a lor, originară din Hîncești, a fost diagnosticată cu COVID-19. Din fericire, potrivit rezultatelor testelor, niciunul dintre studenți nu s-a molipsit.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x