Mai multe secții COVID-19 din spitalele din capitală se închid. Precizările lui Ceban
Full Article 1 minutes read

Mai multe secții COVID-19 din spitalele din capitală se închid. Precizările lui Ceban

Mai multe secții COVID-19 din spitalele din capitală se închid. Decizia a fost luată ca urmare a diminuării cazurilor de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

„Blocul de la Spitalul de Ftiziopneumologie cu 150 de paturi a fost închis. Se închide și blocul vechi de maternitate de la Spitalul „Gheorghe Palade” cu 110 paturi. Dacă vom avea aceeași situație, săptămâna viitoare, câteva secții cu 150 de paturi se vor închide în mai multe spitale care erau destinate pentru tratamentul pacienților cu COVID-19”, a spus Ion Ceban.

Totodată, spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” sistează de astăzi, 19 aprilie, internarea copiilor cu suspecții la COVID-19. Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii va interna toți copii suspecți și cei confirmați cu coronavirus, acesta având o capacitate de peste 100 de paturi, dintre care în jur de 30 de locuri sunt ocupate.

Potrivit lui Ceban, toate aceste unități vor fi reprofilate în secții de reabilitare post COVID-19. În caz de agravare a situației epidemiologice, paturile din aceste spitale vor putea fi reactivate în 24-48 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: