Mai mulți europarlamentari cer interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor propagandiștilor ruși
Full Article 2 minutes read

Mai mulți europarlamentari cer interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor propagandiștilor ruși

Mai mulți europarlamentari au expediat o scrisoare către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care cer interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși identificați de organizația lui Alexei Navalnii ca fiind apropiați și beneficiari ai regimului de la Kremlin. Anunțul a fost făcut de Siegfried Mureșan pe 22 august.

„Federația Rusă duce, de jumătate de an, un război de agresiune împotriva Ucrainei, unde omoară oameni nevinovați și distruge orașe întregi. În același timp, după 6 luni de război, cetățeni ruși apropiați de regimul de la Kremlin încă se pot plimba liniștiți în vacanțe în Uniunea Europeană”, susține Mureșan.

Potrivit lui, sancțiunile aprobate până acum de Uniunea Europeană au fost utile și au afectat în mod cert Federația Rusă, însă, ele vizează doar o parte din cetățenii ruși care susțin războiul din Ucraina.

„Susținem ferm înăsprirea sancțiunilor și extinderea lor către un număr cât mai mare de persoane care susțin crimele comise de Federația Rusă”, a continuat eurodeputatul.

Propunerea, în opinia semnatarilor scrisorii, trebuie să se regăsească pe agenda următorului Consiliu al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, programat săptămâna viitoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: