Mai preocupat de MAN decât de câinii vagabonzi? Ruslan Darie susține că animalul care ar fi mușcat un copil la Ciocana nu e periculos
Full Article 3 minutes read

Mai preocupat de MAN decât de câinii vagabonzi? Ruslan Darie susține că animalul care ar fi mușcat un copil la Ciocana nu e periculos

Șeful interimar al întreprinderii municipale “Supravegherea și Protecția Animalelor”, Ruslan Darie, a răspuns criticilor formulate de către ex-viceprimarul Victor Chironda și consilierul municipal din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi, care l-au acuzat că ar fi mai preocupat de promovarea partidului primarului Ion Ceban, decât de problema câinilor maidanezi. După ce un copil a fost mușcat de un câine în sectorul Ciocana al capitalei, Darie a publicat un video cu o femeie care susține că locuiește în zona respectivă și că patrupedul respectiv nu este agresiv, ba din contra – ar fi câinele de companie al copiilor.

Pe strada Igor Vieru din sectorul Ciocana al capitalei, un copil a fost mușcat de un câine maidanez. Membrul Platformei Demnitate și Adevăr Ruslan Verbițchi i-a acuzat pe Ion Ceban și Ruslan Darie de incompetență.

„Ce face primarul general Ion Ceban? Ce face direcția locativ comunală și secția lor de protecție și control a animalelor? Ce face întreprinderea municipală nou creată pe problema câinilor vagabonzi? Cine răspunde de starea psihică și de sănătatea acestui copil mușcat? Cu două luni în urmă a fost înregistrată o petiție din partea locatarilor din sectorul Râșcani pe aceeași problemă rezultat zero”, a scris Ruslan Verbițchi.

Ulterior, și ex-viceprimarul Victor Chironda l-a acuzat că ar fi mai preocupat de promovarea partidului MAN, decât de problema câinilor maidanezi.

„Nu este nici o săptămână fără vre-un caz de atac a câinilor maidanezi, iar de pe facebook-ul domnului Darie putem afla doar despre cât de fericiți suntem că îl avem pe Ceban primar. E timpul să ieșim de sub hipnoza de PR a lui Ceban și să ne dăm seama ce se ascunde după pozele cu drona și încotro se îndreaptă acest oraș”, a adăugat Chironda.

La doar o zi distanță, Ruslan Darie a venit cu o reacție pe rețelele de socializare. A publicat un video, în care o femeie, care ar locui în zona respectivă spune că patrupedul respectiv nu este agresiv, ba din contra – ar fi câinele de companie al copiilor. Iar într-un alt video publicat de Darie, două fetițe se joacă cu presupusul câine, care ar fi mușcat copilul.

„Nu mai pot de atâta ipocrizie, fățărnicie și înșelăciune din partea așa zișilor politicieni, Victor Chironda și Ruslan Verbițchi. Au ajuns să mă învețe cum și ce să fac și tot odată să-mi denigreze imaginea și să spele creierii miilor de cetățeni, aparent să le formeze și să le impuie o viziune despre activitatea și personalitatea mea. Numai că au uitat sau chiar nici n-au știut despre mine și cariera mea, fiindcă i-am disconspirat repejor cu ajutorul oamenilor de bună credință, prietenilor, foștilor colegi și actuala echipă. Mai jos voi posta discuția cu o persoană străină, care spune adevărul și nu minciunile așa zișilor politicieni Chironda și Verbițchi”, s-a justificat Ruslan Darie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: