Mai puțini șefi la ANSA: instituția va fi reorganizată 
Full Article 50 second read

Mai puțini șefi la ANSA: instituția va fi reorganizată 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi reorganizată și va avea mai puține posturi de conducere. Guvernul a decis în ședința din 11 ianuarie reformarea instituției. 

Reorganizarea ANSA prevede optimizarea subdiviziunilor teritoriale. Din cele 23 de unități existente în prezent urmează a fi create 10 subdiviziuni fără personalitate juridică, după modelul Cancelariei de stat (oficiile teritoriale).

În consecință, numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții, de la 244 de funcții la 145. Astfel, ponderea funcțiilor de conducere va fi micșorată de la 20% la 12%.

Totodată, Agenția își va fortifica atribuțiile funcționale care țin de executarea controalelor și asigurarea securității alimentare.

Atribuțiile managementului structurilor teritoriale vor fi preluate de aparatul central al ANSA, fiind consolidat sistemul de control intern managerial în domeniul integrității instituționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: