MAI, reacție la acuzațiile organizației care promovează drepturile LGBT: „Dacă aveți nemulțumiri, depuneți-le oficial”
Full Article 2 minutes read

MAI, reacție la acuzațiile organizației care promovează drepturile LGBT: „Dacă aveți nemulțumiri, depuneți-le oficial”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu susține expunerile intolerante ale angajaților săi și depune efort disciplinar ca să mențină statutul demn al funcționarului public. Declarația a fost făcută pentru NM de responsabilul de comunicarea cu mass-media din cadrul MAI, Daniel Mazepa, după ce Organizația GENDERDOC-M a acuzat poliția că ar fi insultat participanții la Marșul Pride, organizat pe 19 iunie la Chișinău.   

„Poliția și Carabinierii au obligația de a asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor în cadrul oricărui tip de eveniment public. Acest lucru l-au realizat cu succes în data de 19 iunie 2022. Datorită muncii a 2210 de angajați ai MAI, polițiști și carabinieri, implicați pe parcursul întregii zile, s-a reușit să fie evitate incidentele de securitate, chiar dacă era prevăzut un anumit grad de risc, în special în contextul contra-protestelor față de marșul Pride și a celui mai lung traseu parcurs de participanții marșului până acum – acțiuni care au fost posibile datorită dedicației angajaților”, a declarat Daniel Mazepa, contactat de NM.

În context, MAI a venit cu un îndemn în adresa organizațiilor, dar și a populației, prin care le cere să raporteze oficial nemulțumirile față de acțiunile angajaților MAI.

„Dacă o organizație sau o  persoană are o nemulțumire față de acțiunile angajaților MAI, îi îndemnăm să le depună oficial, în cadrul autorităților competente din subordine”, a precizat Mazepa.

Amintim că membrii GENDERDOC-M au acuzat forțele de ordine, dislocate pe traseul Marșului Pride din 19 iunie, că ar fi insultat și și-ar fi permis comentarii degradante față de participanții la eveniment. Într-o notă informativă făcută publică, GENDERDOC a îndeamnat participanții Marșului Pride să raporteze cazurile de intimidare din partea poliției.

Duminică, 19 iunie, la Chișinău a avut loc Marșul Solidarității – Pride 2022, organizat de comunitatea LGBT+ din Republica Moldova. Evenimentul a fost monitorizat de mai mulți polițiști, care au înconjurat membrii comunității.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: