Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu președintele Serbiei despre planurile de destabilizare, cu implicarea unor străini
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu președintele Serbiei despre planurile de destabilizare, cu implicarea unor străini

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat pe 15 februarie la telefon cu președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić.

Discuția a avut loc în contextul declarației șefei statului de la începutul săptămânii, cu privire la riscurile de destabilizare a situației din țara noastră și eventuala implicare a cetățenilor altor state.

Cei doi lideri și-au reconfirmat respectul pentru integritatea teritorială a țărilor și și-au exprimat disponibilitatea de cooperare pentru a preveni activitățile ilegale cu implicarea cetățenilor țărilor noastre. De asemenea, șefa statului l-a felicitat pe omologul său sârb cu prilejul Zilei Statalității, marcată astăzi în Serbia.

***

Amintim că, pe 14 februarie, mai multe persoane din Serbia, care intenționau să ajungă în Republica Moldova pentru meciul Sheriff-Partizan, planificat pentru 16 februarie la stadionul Zimbru din Chișinău, au primit refuz de intrare în țară.

S-a întâmplat după ce președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit în cadrul unui briefing despre planificarea unor acțiuni care presupun organizarea mai multor activități subversive. Șefa statului a mai spus că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări”, a precizat șefa statului.

Ministrul sârb al Afacerilor Externe Ivica Dačić a cerut explicații din partea Chișinăului cu privire la cetățenii sârbi implicați în astfel de planuri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: