Maia Sandu a discutat cu Peter Michalko despre situația politică din Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu Peter Michalko despre situația politică din Moldova

Președinta țării Maia Sandu a avut în după-amiaza de 2 aprilie o întrevedere cu Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău. Printre subiectele discutate a fost și cel privind interesul Moldovei de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene. 

Maia Sandu i-a mulțumit diplomatului european pentru donațiile UE de echipamente pentru angajații din prima linie, donațiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european și ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro.

„I-am comunicat Ambasadorului Michalko interesul nostru de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care și-au suplimentat stocurile din timp, cu rezervă. Sper că vom identifica asemenea oportunități, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obținerea vaccinului pentru cetățenii noștri”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre ultimele evoluții politice.

„Am convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ținând cont de interesele și bunăstarea cetățenilor, nu doar de pașii calculați ai partidelor și grupurilor de interese ce se află în spatele lor. Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, un partener de al cărui sprijin beneficiem de foarte multă vreme. La rândul nostru, trebuie să ne îndeplinim angajamentele și să asigurăm reformele democratice și economice care să transforme Moldova într-un stat european”, a conchis șefa statului.

***

În ajun, președinta țării Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Moldova Dereck Hogan, iar prim-ministrul interimar s-a întâlnit cu ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko.

Pe 2 aprilie, ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul interimar Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: