Maia Sandu a discutat cu Ursula von der Leyen despre avansarea parcursului european al Moldovei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu Ursula von der Leyen despre avansarea parcursului european al Moldovei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în cea de-a doua zi a Conferinței de Securitate de la München cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Discuțiile au vizat situația de securitate din regiune, continuarea agendei de reforme și avansarea parcursului nostru european, în pofida crizelor cu care ne confruntăm.

„I-am mulțumit pentru sprijinul consecvent și am asigurat-o că noul Guvern este ferm angajat să continue procesul de reforme și să realizeze agenda noastră de aderare la UE”, a punctat lidera de la Chișinău.

Amintim că, președinta Republicii Moldova Maia Sandu participă la Conferința de Securitate de la München. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 februarie. Din delegația Republicii Moldova va face parte și ministra Afacerilor Interne Ana Revenco.

În cadrul evenimentului internațional din Germania, agenda șefei statului prevede întrevederi cu lideri de state și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu unii șefi de organizații internaționale.

Potrivit unei declarații a Președinției, cea de-a 59-a reuniune a forumului va oferi o platformă de discuții, la nivel înalt, privind cele mai mari provocări ale politicii externe și de securitate din această perioadă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: