Maia Sandu a discutat despre eurointegrarea Moldovei cu președintele Lituaniei și prim-miniștrii Italiei și Danemarcei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat despre eurointegrarea Moldovei cu președintele Lituaniei și prim-miniștrii Italiei și Danemarcei

Președinta Maia Sandu a avut, pe 8 decembrie, discuții telefonice cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, prim-ministra Italiei Georgia Meloni și prim-ministra Danemarcei Mette Frederiksen. Într-un comunicat al Președinției se menționează că discuțiile s-au axat pe reformele din Moldova și asupra perspectivei de integrare europeană a țării noastre.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a vorbit despre reformele pe care le facem pentru a moderniza Republica Moldova și a accentuat angajamentul ferm al Chișinăului de a urma calea europeană”, se arată în comunicat.

Cu președintele Lituaniei, Maia Sandu a vorbit despre importanța colaborării continue între țările noastre pentru a întări capacitățile instituțiilor publice din Moldova, esențiale în procesul de integrare europeană.

În dialogul cu prim-ministra daneză Frederiksen, șefa statului a salutat inițiativa de a deschide ambasada Danemarcei la Chișinău anul viitor. „Este un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale”, au menționat reprezentanții administrației prezidențiale..

Totodată, în conversația cu premierul italian Meloni, președinta Sandu a vorbit despre progresele Moldovei în vederea aderării la UE și a salutat legături comerciale puternice între țările noastre. În același timp, șeful statului a mulțumit autorităților italiene pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: