Maia Sandu, acuzată de abuz de putere și control al justiției. Dodon: „Cer tragerea la răspundere penală”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, acuzată de abuz de putere și control al justiției. Dodon: „Cer tragerea la răspundere penală”

Fostul președinte al țării Igor Dodon cere tragerea la răspundere penală a președintei Maia Sandu. Dodon anunță că a depus astăzi o sesizare pe numele șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în acest sens. Șefa statului este acuzată de abuz de putere și control al justiției. NM a solicitat comentariul Președinției. Până la momentul publicării știrii, însă, nu am primit un răspuns.  

„Momentul adevărului pentru șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin. Ea trebuie să dea răspuns dacă președintele Maia Sandu este în drept să încalce legea. Am depus astăzi o sesizare pe numele conducerii Procuraturii Anticorupție, în care am cerut tragerea la răspundere penală a Maiei Sandu pentru abuzul de putere și control al justiției, prin faptul că nu a numit în termen zeci de judecători, aflați în suspans de 150 de zile”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef de stat declară că a enumerat în sesizarea depusă mai multe acțiuni ale Maiei Sandu, care ar contravine legii și statutului de președinte al Republicii Moldova. Fostul președinte al țării spune că șefa statului, Maia Sandu, ar fi prejudiciat statul cu 2,5 milioane de lei.

„Sper ca noua șefă a Procuraturii Anticorupție să se conducă în acțiunile sale de lege, așa cum a promis la învestire, și nu de interesele politice”, a declarat Dodon.

NM a contactat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale pentru a vedea dacă instituția a recepționat sau nu sesizarea lui Dodon, dar și când aceasta va fi examinată. Până la momentul publicării știrii, însă, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: