Maia Sandu, alături de liderii mondiali: „Este momentul să ne arătăm angajamentul pentru mai multă solidaritate”
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, alături de liderii mondiali: „Este momentul să ne arătăm angajamentul pentru mai multă solidaritate”

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a participat la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei. În mesajul adresat șefilor de state și de guverne reuniți la Djerba, Tunisia, Sandu a vorbit despre provocările generate de războiul Rusiei în Ucraina la nivel regional și global. 

Șefa statului a menționat că în prezent întreaga lume se confruntă cu o serie de crize.

„Cea mai mare provocare a momentului este războiul de agresiune neprovocat, nejustificat și ilegal purtat de Rusia contra Ucrainei, stat observator al Francofoniei”, a menționat Sandu.

Președinta a reiterat că Republica Moldova condamnă ferm acest război – „care afectează profund și țara noastră”.

Maia Sandu a subliniat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează dreptul internațional și securitatea alimentară, crește prețurile globale la energie, dar și riscurile nucleare.

„Pentru Francofonie, acesta este momentul ca să ne arătăm angajamentul pentru mai multă cooperare și mai multă solidaritate. Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni economice, alimentare și energetice nu au precedent”, a menționat președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: