Maia Sandu, apel către Procuratură, cu privire la dosarul lui Stoianoglo: „Avem nevoie de mai multă claritate”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, apel către Procuratură, cu privire la dosarul lui Stoianoglo: „Avem nevoie de mai multă claritate”

Președinta țării Maia Sandu a solicitat Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. Un mesaj în acest sens a fost publicat în dimineața de 8 octombrie, în timp ce la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, judecătorii examinează demersul procurorului de caz, privind plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile.

Maia Sandu a menționat că dosarul în care este vizat procurorul general Alexandr Stoianoglo „este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate”:

„Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor. Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”.

Judecătorii examinează în dimineața de 8 octombrie demersul procurorului Victor Furtună privind plasarea în arest pentru procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo. Între timp, în fața clădirii, s-au adunat circa 100 de persoane, inclusiv deputați socialiști, care solicită eliberarea lui Stoianoglo.

Pe numele lui Stoianoglo a fost pornit un dosar penal pentru 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. El a fost reținut în seara de 5 octombrie pentru 72 de ore, termen care expiră astăzi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: