Maia Sandu cere ajutorul României în depășirea crizei energetice
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cere ajutorul României în depășirea crizei energetice

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele României Klaus Iohannis. Administrația prezidențială a României scrie că discuțiile dintre cei doi șefi de stat au fost, cu prioritate, despre măsurilor de sprijin din partea României pentru depăşirea crizei energetice din Republica Moldova.

Administrația prezidențială a României menționează că Maia Sandu i-a mulțumit omologului ei pentru măsurile prompte adoptate de către România pentru furnizarea de electricitate, gaze naturale, păcură şi lemne de foc pentru cetăţenii Republicii Moldova.

De asemenea, preşedintele Republicii Moldova a prezentat demersurile autorităţilor de la Chişinău privind asigurarea furnizării de gaze naturale în regim de urgenţă pentru a acoperi consumul pentru lunile de iarnă. Astfel, Sandu a cerut sprijinului României în acest sens.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat sprijinul pentru demersurile autorităţilor de la Chişinău de reformare a sistemului energetic al Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele asumate în relaţia cu Uniunea Europeană.

Iohannis a mai evidenţiat demersurile României în domeniul asistenţei pentru Republica Moldova, atât prin acordarea de sprijin bugetar direct, cât şi în parteneriat cu partenerii europeni, sub egida Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, lansate de România, Franţa şi Germania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: