Maia Sandu confirmă de la Praga: Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc în R. Moldova
Full Article 50 second read

Maia Sandu confirmă de la Praga: Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc în R. Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a confirmat informația, potrivit căreia, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova.

„Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi. Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”, se arată în mesajul șefei statului.

Summitul inaugural al CPE are loc joi la Praga, reunind lideri din 44 de state, inclusiv din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. CPE este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: