Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: „Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției”
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: „Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției”

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după ce ședința Adunarii Generale a Judecătorilor, în cadrul căreia ar fi trebuit să fie desemnați candidații CSM, a fost suspendată. Șefa statului a spus că magistrații „au decis totuși să blocheze curățarea sistemului justiției”.

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova.”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Șefa statului a anunțat că convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate „în legătură cu situația excepțională din justiție”.

Amintim că, pe 17 martie, la Chișinău s-a desfășurat Adunarea generală a judecătorilor. Ședința a fost deliberativă, întrucât s-au prezentat 330 de magistrați, însă după o serie de discursuri, judecătorii au decis să întrerupă ședința. Aceasta ar urma să fie reluată pe 28 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: