Maia Sandu declară că presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi: „Sunt făcute de gruparea pentru hoție și război”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu declară că presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi: „Sunt făcute de gruparea pentru hoție și război”

Presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi, iar încercările de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. O declarație în acest sens a fost făcută de șefa statului Maia Sandu, pe 11 octombrie, în cadrul unui briefing. Președinta a îndemnat oamenii să nu se lase manipulați și a mai spus că cei care justifică războiul trebuie sancționați dur. 

„În alte timpuri acești oameni ar fi promovat Holocaustul sau deportarea oamenilor gospodari în Siberia. Mâine aceștia vor justifica uciderea conaționalilor lor. Cui slujesc acești oameni, cu siguranță nu Republicii Moldova. Nu vom permite destabilizarea situației din țară, nu vom permite dezbinarea societății, nu vom permite promovarea urii. Încercările de destabilizare pe care le vedem în ultima perioadă sunt făcute de gruparea pentru hoție și război care se teme de pușcărie și gata să dea foc la țară pentru a-și salva pielea. Membrii acestei grupări vrea să scape de închisoare pentru furturile comise în trecut”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a declarat ca aceștia își doresc să ajungă la putere și promit Moscovei să instaleze un guvern prin care Rusia să poată folosi țara noastră în război.

„Le spun clar: nu vă faceți iluzii. Nu irosiți banii profesorilor, medicilor, pensionarilor, pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste. Nu veți reuși. Mai mult, trădarea de patrie va fi sancționată dur”, a avertizat șefa statului.

Șefa statului a vorbit și despre rachetele care au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra raioanelor din stânga Nistrului și deasupra raioanelor Florești și Soroca.

„Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității Republicii Moldova comisă de forțele armate ruse. Republica Moldova este o țară pașnică. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totulș ca să păstrăm pacea și liniștea în țară”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că pe 10 octomrie, Ministerul Apărării a anunțat că trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al țării noastre. Instituția a declarat că țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: