Maia Sandu despre începutul campaniei de vaccinare: „A apărut speranța că vom reveni la viața normală”
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu despre începutul campaniei de vaccinare: „A apărut speranța că vom reveni la viața normală”

Azi a fost administrat primul vaccin anti-COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit președintelui țării, este o zi importantă pentru noi toți. „Astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate,” a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, potrivit OMS, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse.

„Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile,” a mai adăugat președintele.

Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: