Maia Sandu, despre protestele anti-guvernare din Găgăuzia: „Fac jocul Federației Ruse”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre protestele anti-guvernare din Găgăuzia: „Fac jocul Federației Ruse”

Președinta Republicii Moldova a comentat, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” cu Valentina Ursu protestele anti-guvernare organizate săptămânal, de mai bine de două luni, în Găgăuzia. Șefa statului spune că organizatorii manifestațiilor ar face jocul Moscovei și-i îndeamnă „să-și aducă aminte” că, de facto, locuiesc în Republica Moldova  – țară pe care ar trebui să o respecte.

„Noi suntem o țară liberă și oricine are dreptul să iasă la protest. Evident, protestele sunt proteste atunci când oamenii din propria lor inițiativă merg să-și spună păs-ul. E altceva când vedem clanuri corupte care plătesc oamenii să iasă la protest. Or sunt oameni care merg la protest pentru că nu sunt de acord cu anumite lucruri, pentru că sunt supărați pe creșterea prețurilor și asta e firesc, și sunt anumite personaje care, inclusiv, din păcate, fac jocul altor state, în cazul dat al Federației Ruse”, spune Maia Sandu.

Șefa statului declară că, indiferent în ce regiune a țării sunt organizate proteste, cetățenii trebuie să respecte Moldova și legile acesteia, dar să nu promoveze interesele unui stat străin în detrimentul Republicii Moldova.

„Aici trebuie să fim foarte atenți, să ne amintim că aceasta este țara noastră, să fim patriotici”, a mai spus Sandu.

De menționat că în ultima perioadă, în Găgăuzia au avut loc o serie de proteste organizate, în mod special, în week-enduri. Nemulțumiți de politicile guvernării, locuitorii autonomiei cer guvernului să stopeze creșterea galopantă a prețurilor și să meargă la Moscova pentru a negocia un contract de gaze mai avantajos pentru Moldova. Manifestanții au semnat, în acest sens, mai multe rezoluții, prin care au cerut ajutorul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: