Maia Sandu, după ce a vizitat câteva orașe din regiunea Kiev: „Este o tragedie greu de pus în cuvinte”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după ce a vizitat câteva orașe din regiunea Kiev: „Este o tragedie greu de pus în cuvinte”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, pe 27 iunie, despre vizita pe care o întreprinde la Kiev, la invitația omologului său ucrainean Volodimir Zelenski. Șefa statului a specificat că a mers în câteva orașe din regiune, menționând că ceea ce a văzut este „o tragedie greu de imaginat”.

„Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte. De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu, efectuează astăzi o vizită de lucru la Kiev. Șefa statului moldovean este însoțită în deplasare de vicepremierul Andrei Spînu, consilierul prezidențial Dorin Recean și Ruslan Bolbocean, secretar de stat de la MAEIE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: