Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii” în timpul vizitei la Paris
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii” în timpul vizitei la Paris

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii”, conferit anul trecut. Ceremonia a avut loc în timpul vizitei șefei statului la Paris.

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac este una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre.

Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume. I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri – și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii” în timpul vizitei la Paris

Maia Sandu

Scriitoarea locuieşte acum la Paris, unde şi-a scris primele două romane, „Vara în care mama a avut ochii verzi“ – despre despărţirea unui tânăr de mama lui bolnavă de cancer –, şi „Grădina de sticlă“ – despre viaţa unei orfane într-un Chişinău care încearcă să se desprindă de comunism. Cărţile au trecut mai multe graniţe, iar anul ăsta au luat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Romanul ,,Grădina de sticlă” a fost apreciat cu Premiul European pentru Literatură.

***

Amintim că președinta Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în Franța cu ocazia desfășurării celei de-a treia ediții a „Platformei de Sprijin pentru Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: