Maia Sandu încurajează tinerii să discute despre contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu încurajează tinerii să discute despre contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul

Președinta Maia Sandu îndemnă tinerii din Republica Moldova să se implice în dezbaterea politicilor pentru tineret, dar și să se intereseze și să se implice și în dialogul pe provocările majore cu care se confruntă țara noastră. Îndemnul președintei a fost exprimat în cadrul unei întâlniri cu tinerii din Ștefan Vodă, oraș desemnat „Capitala Tineretului 2022”.  

Rolul tinerilor în consolidarea democrației, provocările curente și viitoare – au fost principalele subiecte dintre președinta Maia Sandu și participanții la Forumul internațional „Tinerii pentru viitorul democratic”.

„Am apreciat optimismul, entuziasmul și curiozitatea tinerilor din Moldova și a celor veniți din alte țări europene la acest forum. Le-am povestit despre experiența mea de lucru cu tineri din Moldova care au avut curajul să vină în sectorul public și despre reușitele lor impresionante la ministerul Educației și în viața politică. Le-am spus că rezultatele nu vin ușor și că trebuie să fie gata să muncească mult, onest și cu pasiune”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit postării, președinta a îndemnat tinerii din Moldova să se implice în dezbaterea politicilor pentru tineret, dar să se intereseze și să se implice și în dialogul pe provocările majore, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, consolidarea sprijinului pentru democrație și pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul.

„Viitorul tuturor, dar mai ales al generațiilor tinere, depinde de cât de rapide și cât de bune vor fi răspunsurile noastre la aceste provocări. Pentru a reuși, este nevoie să acționăm în echipă. Doar așa vom face Moldova puternică și prosperă, în familia Uniunii Europene”, a mai scris Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: