Maia Sandu încurajează tinerii să discute despre contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu încurajează tinerii să discute despre contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul

Președinta Maia Sandu îndemnă tinerii din Republica Moldova să se implice în dezbaterea politicilor pentru tineret, dar și să se intereseze și să se implice și în dialogul pe provocările majore cu care se confruntă țara noastră. Îndemnul președintei a fost exprimat în cadrul unei întâlniri cu tinerii din Ștefan Vodă, oraș desemnat „Capitala Tineretului 2022”.  

Rolul tinerilor în consolidarea democrației, provocările curente și viitoare – au fost principalele subiecte dintre președinta Maia Sandu și participanții la Forumul internațional „Tinerii pentru viitorul democratic”.

„Am apreciat optimismul, entuziasmul și curiozitatea tinerilor din Moldova și a celor veniți din alte țări europene la acest forum. Le-am povestit despre experiența mea de lucru cu tineri din Moldova care au avut curajul să vină în sectorul public și despre reușitele lor impresionante la ministerul Educației și în viața politică. Le-am spus că rezultatele nu vin ușor și că trebuie să fie gata să muncească mult, onest și cu pasiune”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit postării, președinta a îndemnat tinerii din Moldova să se implice în dezbaterea politicilor pentru tineret, dar să se intereseze și să se implice și în dialogul pe provocările majore, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, consolidarea sprijinului pentru democrație și pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, contracararea dezinformării și a propagandei care justifică războiul.

„Viitorul tuturor, dar mai ales al generațiilor tinere, depinde de cât de rapide și cât de bune vor fi răspunsurile noastre la aceste provocări. Pentru a reuși, este nevoie să acționăm în echipă. Doar așa vom face Moldova puternică și prosperă, în familia Uniunii Europene”, a mai scris Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: