Maia Sandu îndeamnă oamenii din afaceri din Austria să vină în Moldova: Guvernarea este hotărâtă să asigure un climat investițional propice
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu îndeamnă oamenii din afaceri din Austria să vină în Moldova: Guvernarea este hotărâtă să asigure un climat investițional propice

Președinta Maia Sandu îndeamnă oamenii din afaceri din Austria să vină în Republica Moldova. Șefa statului dă asigurări că guvernarea este hotărâtă să asigure un climat investițional și de afaceri propice în țară, să protejeze investițiile și proprietățile, și să încurajeze inițiativa privată ce creează locuri de muncă și crește nivelul de bunăstare a oamenilor. Declarațiile au fost făcute după întrevederea cu Alexander Van der Bellen, preşedintele federal al Republicii Austria.

În același timp, Maia Sandu a declarat că țara noastră este interesată să consolideze agenda de cooperare prin lansarea unui dialog de nivel înalt în domeniul energiei, securității și justiției.

„Vrem, de asemenea, să deschidem noi capitole de cooperare cu UE și să adaptăm treptat politicile noastre la prevederile Pactului Verde European și la politicile comunitare de transformare digitală.  Contăm, totodată, pe sprijinul Austriei pentru aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic ce au Acorduri de Asociere cu UE. O oportunitate în acest sens este oferită de viitorul Summit al Parteneriatului Estic din luna decembrie”, a mai menționat președinta.

Maia Sandu a reiterat faptul că Republica Moldova vrea să devină o țară prosperă, însă are nevoie de sprijinul partenerilor „din rândul statelor democratice”.

„După cum ne arată schimbările climatice, problemele de securitate din regiunea noastră, dificultățile cauzate de pandemie și turbulențele de pe piața combustibilului și a gazelor naturale, provocările vremii nu pot fi gestionate de state individual și de sine stătător. Valorile viitorului sunt cooperarea, solidaritatea, compromisul și respectul reciproc”, a remarcat șefa statului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează pe 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac. În cadrul vizitei, șefa statului va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: