Maia Sandu, mai de încredere decât Macron și Zelenski. Sondaj în România
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mai de încredere decât Macron și Zelenski. Sondaj în România

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere, dar în general numărul celor care spun că nu au încredere în diverși lideri străini e mai mare decât cel care declară că au încredere, scrie g4media.ro cu referire la sondajul realizat de Avangarde.

Maia Sandu se bucură de încrederea a 38% dintre cei intervievați, în timp ce 40% declară că nu au încredere, urmată de președintele Franței, Emmanuel Macron (29%/50%) și de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski (25%/52%).

Pe ultimele locuri în topul încrederii se plasează președintele Serbiei Alexandr Vucici, premierul olandez Mark Rutte și președintele Rusiei Vladimir Putin.

Maia Sandu, mai de încredere decât Macron și Zelenski. Sondaj în România

Avangarde

Maia Sandu, mai de încredere decât Macron și Zelenski. Sondaj în România

Avangarde

48% dintre cei intervievați cred că Ucraina ar trebui să se așeze la masa negocierilor, 28% spun că ar trebui să lupte până la capăt. Pentru 43%, victoria Ucrainei înseamnă recuperarea teritoriilor așa cum erau înainte de invazia din 24 februarie. Pentru 32% înseamnă recuperarea teritoriilor, inclusiv Crimeea.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 24 – 31 octombrie, prin metoda CATI (telefonic) și are o marjă de eroare de 3%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: