Maia Sandu, mesaj pentru elevii care susțin BAC-ul. Ce sfat le-a dat președinta țării absolvenților?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru elevii care susțin BAC-ul. Ce sfat le-a dat președinta țării absolvenților?

Astăzi, pe 2 iunie, se desfășoară prima probă de bacalaureat din acest an. Cu această ocazie, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj pentru elevii din întreaga țară care urmează să susțină examenul de absolvire. Șefa statului îndeamnă absolvenții să rămână calmi și încrezători în fața BAC-ului și dă asigurări – indiferent de rezultat, viitorul fiecărui elev este asigurat.  

„Examenele de absolvire sunt o oportunitate de a vă demonstra adevăratul potențial și un punct de control în călătoria voastră de învățare pe tot parcursul vieții. Dacă ați legat prietenie cu cartea, munca și disciplina, cu certitudine dețineți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela la aceste examene. Vă încurajez să rămâneți calmi și încrezători. Indiferent de rezultat, viitorul fiecăruia dintre voi este plin de posibilități nenumărate. Vă urez succes!”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

De menționat că pe 2 iunie a început sesiunea de bacalaureat, cu examenul la limba și literatura română pentru alolingvi. Probele pentru examenul național de bacalaureat, sesiunea 2023, au început la ora 09:00. Ministerul Educației anunța anterior că aproape 4.000 de candidați sunt așteptați la primul examen. Din numărul total de candidați, 1.500 susțin examenul în Chișinău.

Sesiunea de bacalaureat 2023 se desfășoară în perioada 2-20 iunie. La sesiune s-au înscris peste 19 000 de candidați, dintre care circa 2000 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: