Maia Sandu nu exclude că războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în Moldova: Admitem toate scenariile, inclusiv cele pesimiste
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu nu exclude că războiul din Ucraina s-ar putea extinde și în Moldova: Admitem toate scenariile, inclusiv cele pesimiste

Republica Moldova se pregătește pentru toate scenariile, inclusiv cel de extindere a războiului din Ucraina și pe teritoriul țării noastre. O declarație în acest a fost făcută de șefa statului moldovean Maia Sandu, la București. 

Președinta a fost întrebată dacă există riscul de deteriorare a relației dintre Moldova cu Federația Rusă și de extindere a conflictului din Ucraina și pe teritoriul țării noastre. Iar în cazul în care s-ar confirma un astfel de scenariu, Sandu a fost întrebată, ce forme de sprijin așteaptă din partea Bucureștiului.

„Suntem îngrijorați și admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste. Respectiv, ne pregătim pentru toate scenariile, iar în situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Klaus Iohannis a menționat că România rămâne cea mai apropiată pentru Republica Moldova și „nu vă abandonăm indiferent de scenariul războiului”.

Șefa statului moldovean a fost întrebată și dacă „autoritățile de la Chișinău ar fi dispuse de anumite compromisuri pentru a obține statutul de stat membru al UE, în contextul conflictului înghețat din Transnistria”.

„Pe calea integrării europene avem de rezolvat mai multe probleme și chiar dacă rezolvarea conflictului transnistrean nu apare ca o condiție explicită a UE, suntem conștienți că trebuie să găsim o soluție pentru acest conflict. Este adevărat că ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina va avea repercusiuni asupra modului în care putem să rezolvăm conflictul și cât de repede”, a conchis Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: