Maia Sandu, pentru presa din România: Corupții și forțele proruse au făcut front comun, ca să scape de această guvernare
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, pentru presa din România: Corupții și forțele proruse au făcut front comun, ca să scape de această guvernare

Forțele proruse din Republica Moldova dar și „grupări criminale și corupte” au făcut front comun ca scape de această guvernare, a declarat într-un interviu pentru presa română președinta Maia Sandu. Șefa statului afirmă că aceștia situația din regiune pentru a destabiliza situația în țară și a opri reformele inițiate.

„Toate aceste grupări criminale și corupte, pentru că au făcut un front comun și cu forțele pro ruse, scopul lor fiind să scape de această guvernare, să oprească procesele de reformă, să oprească reforma în justiție, în special, folosesc și vor folosi aceste situații pentru a destabiliza situația în țară și vedem deja anumite încercări în acest sens”, a declarat Maia Sandu.

Pe de o parte, susține președinta, oamenii sunt îngrijorați și supărați din cauza inflației mari și există un sentiment de revoltă.

„Pe de altă parte, aceste forțe politice care sunt împotriva Republicii Moldova, împotriva independenței și împotriva parcursului european al Republicii Moldova, împotriva democrației, modelului democratic de dezvoltare a țării, evident că încearcă să folosească nemulțumirea cetățenilor pentru ca să își promoveze interesele și pentru ca să destabilizeze situația în țară”, a continuat șefa statului.

Maia Sandu a vorbit și despre riscurile pentru Moldova în cazul în care armata rusă avansează spre regiunea Odesa.

„Există mai multe tipuri de riscuri. Pe de o parte, cetățenii Republicii Moldova sunt deja foarte îngrijorați și unii dintre ei au plecat din țară la începutul acestui război și orice mișcare spre Odesa, orice mișcare pe partea de sud a Ucrainei, din partea forțelor ruse, crește această îngrijorare și chiar panică. Dincolo de asta, dacă se vor schimba lucrurile și dacă rușii vor reuși să înainteze pe partea de sud a Ucrainei, evident că ne putem aștepta la un flux mai mare de refugiați”, a mai spus președinta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: