Maia Sandu pleacă, din nou, în Franța. Se va întâlni cu Emmanuel Macron, dar și cu președinții Islandei și Estoniei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă, din nou, în Franța. Se va întâlni cu Emmanuel Macron, dar și cu președinții Islandei și Estoniei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla în perioada 11-12 noiembrie la Paris, Franța, unde va participa la Forumul Păcii.

Pe 11 noiembrie, Președintele Maia Sandu va participa la ceremonia oficială de deschidere a Forumului Păcii, în prezența președintelui Franței, domnul Emmanuel Macron, dar și a altor șefi de state și guverne.

Pe 12 noiembrie, Președintele Maia Sandu va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Ulterior, șefa statului va participa la sesiunea tematică din cadrul Forumului Păcii cu genericul “In charge: Empowering women in public decision making processes”. Șefa statului va avea, de asemenea, mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv cu  Alar Karis, președintele Estoniei și Guðni Th. Johannesson, președintele Islandei.

În aceeași zi, Maia Sandu va susține un discurs cu ocazia celebrării aniversării a 75-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

În Franța, șefa statului va fi însoțită de Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției.

***

Este a doua vizită oficială a președintei Maia Sandu în Franța din acest an. În luna februarie, ea s-a întâlnit cu omologul său Emmanuel Macron, dar și cu alți oficiali francezi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: