Maia Sandu pleacă în Găgăuzia. Însă nu în vizită oficială, ci la plantat copaci
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu pleacă în Găgăuzia. Însă nu în vizită oficială, ci la plantat copaci

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu pleacă în Găgăuzia. Reprezentanții Președinției menționează că acțiunea nu este o vizită oficială a șefei statului în teritoriu. 

Reprezentanții Președinției anunță că pe 25 martie, Maia Sandu va merge la o acțiune de plantare a perdelei forestiere de protecție a câmpurilor agricole din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

„Acțiunile de plantare sunt parte a Programului Național de extindere și Reabilitare a Pădurilor și sunt desfășurate pe tot teritoriul țării, la care sunt îndemnați să participe cetățenii, agenții economici și autoritățile publice”, comunică Președinția.

Se menționează că acțiunea nu este o vizită oficială a șefei statului în teritoriu, „ci o manifestare de atitudine civică pentru îmbunătățirea calității mediului și atenuării efectelor schimbărilor climatice în Republica Moldova”.

„Îndemnăm toate autoritățile din țară, inclusiv pe cele din UTA Găgăuzia, să manifeste o atitudine civică similară și să se alăture acțiunilor de împădurire pe terenurile identificate și pregătite în acest scop”, susțin reprezentanții Președinției.

La fel se precizează că administrația UTA Găgăuzia „poate contacta Întreprinderea pentru Silvicultură Comrat pentru a participa la acțiuni de împădurire din apropiere sau poate contacta administrația Agenției „Moldsilva” pentru a participa la acțiunile de împădurire în oricare alte localități, fără restricții sau coordonare cu vreo autoritate”.

***

Amintim că Maia Sandu a fost pe 2 septembrie 2022 la Comrat. Aceasta a ținut un discurs la Universitate, după care a răspuns la întrebările participanților.

Ulterior, șefa statului a fost condusă către clădirea Executivului, unde a fost întâmpinată de către președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitri Constantinov și de către guvernatoarea Irina Vlah. Bașcanul i-a reproșat Maiei Sandu că nu a fost organizată și o întrevedere bilaterală între ele. Totodată, Vlah a comentat vizita președintei țării în Găgăuzia pe rețelele de socializare. Aceasta a criticat faptul că în agenda șefei statului nu a fost inclusă o întrevedere bilaterală și a menționat că vizita președintei și a premierului ar fi cauzate de viitoarele alegeri locale.

Mai târziu, șefa statului s-a întâlnit cu deputații locali. Întrevederea a fost întreruptă, după ce câțiva aleși au început să se comporte agresiv. „Trei deputați ai Adunării Populare, membri ai fracțiunii PSRM, au venit la întâlnirea cu președintele Maia Sandu intenționat pentru a o sabota și a crea scandal. Restul, au adresat întrebări dure, dar politicoase”. Declarația a fost făcută de către ex-vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski, care a participat la întrevederea șefului statului cu deputații Adunării Populare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: