Maia Sandu pleacă într-o vizită oficială la Berlin. Cu cine se va întâlni?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă într-o vizită oficială la Berlin. Cu cine se va întâlni?

Șefa statului, Maia Sandu, va efectua în perioada 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania și are scopul să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, Maia Sandu va avea o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, șefa statului va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD și Partidul Verde din Bundestag.

La Berlin, Maia Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care are nevoie Republica Moldova pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

La fel, șefa statului va participa la o discuție publică cu genericul „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, secretar general adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: