Maia Sandu pleacă la Paris: Va participa la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă la Paris: Va participa la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge într-o vizită de lucru la Paris. Șefa statului va avea o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la începutul săptămânii viitoare. Tot atunci se va desfășura și cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, o inițiativă a Germaniei, Franței și României. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Președenției RM. 

Șefa statului se va afla la Paris în perioada 20-22 noiembrie, în paralel cu lucrările celei de-a treia reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Potrivit RFI, la evenimentul programat pentru luni, vor participa majoritatea membrilor Guvernului Gavrilița, dar și miniștrii de externe ai Franței, Germaniei și României, țări care au lansat Platforma de Sprijin pentru Moldova.

Evenimentul vine pe fondul unei crize profunde energetice cu care se confruntă Republica Moldova, dar și a unei eventuale crize politice din țară.

Amintim că în ajunul vizitei la Paris de la începutul săptămânii viitoare, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a purtat o discuție telefonică cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Cei doi oficiali s-au referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

Maia Sandu a susținut pe 19 mai o conferință de presă comună cu președintele Franței Emmanuel Macron, la Paris. Șefa statutului i-a adresat felicitări cu ocazia investirii în funcția de președinte pentru al doilea mandat, menționând că Moldova și Franța au o cooperare bună pe mai multe domenii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: