Maia Sandu pleacă la Paris: Va participa la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă la Paris: Va participa la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge într-o vizită de lucru la Paris. Șefa statului va avea o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la începutul săptămânii viitoare. Tot atunci se va desfășura și cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, o inițiativă a Germaniei, Franței și României. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Președenției RM. 

Șefa statului se va afla la Paris în perioada 20-22 noiembrie, în paralel cu lucrările celei de-a treia reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Potrivit RFI, la evenimentul programat pentru luni, vor participa majoritatea membrilor Guvernului Gavrilița, dar și miniștrii de externe ai Franței, Germaniei și României, țări care au lansat Platforma de Sprijin pentru Moldova.

Evenimentul vine pe fondul unei crize profunde energetice cu care se confruntă Republica Moldova, dar și a unei eventuale crize politice din țară.

Amintim că în ajunul vizitei la Paris de la începutul săptămânii viitoare, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a purtat o discuție telefonică cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Cei doi oficiali s-au referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic.

Maia Sandu a susținut pe 19 mai o conferință de presă comună cu președintele Franței Emmanuel Macron, la Paris. Șefa statutului i-a adresat felicitări cu ocazia investirii în funcția de președinte pentru al doilea mandat, menționând că Moldova și Franța au o cooperare bună pe mai multe domenii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: