Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul în exercițiu, Aurel Ciocoi. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul în exercițiu, Aurel Ciocoi. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat despre situația curentă din țară cu prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi. În mod special, a fost abordată starea de lucruri pe dimensiunile economică și sanitară, se arată într-un comunicat publicat de președinție pe 21 ianuarie.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a trecut în revistă subiectele pe care le-a pus în discuție cu conducătorii instituțiilor-cheie ale UE în cadrul vizitei oficiale efectuate la Bruxelles și necesitatea ca Guvernul să întreprindă acțiuni care să asigure realizarea la timp a angajamentelor cu Uniunea Europeană. Totodată, cu referire la necesitățile stringente, șefa statului a menționat asigurarea accesului cât mai rapid la vaccinul anti-Covid-19 pentru cetățenii noștri și semnarea contractului pentru Reziliență în mărime de 15 milioane de euro sub formă de grant.

„Chiar dacă guvernul actual nu are puteri depline, oamenii așteaptă și au nevoie de ajutor din partea statului. Asta trebuie să facem cu toții – să venim cu acțiuni concrete în sprijinul cetățenilor”, a spus președintele Maia Sandu.

În ajun, premierul în exercițiu a convocat prima ședință de guvern de la demisia lui Ion Chicu.

Amintim că, pe 23 decembrie, Ion Chicu și-a anunțat demisia din funcția de premier al țării. Ulterior, acesta a precizat că va rămâne în fruntea guvernului doar până la 1 ianuarie 2021. Împreună cu Ion Chicu și-au anunțat demisia ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și ministrul Economiei, Anatol Usatîi.

Ulterior, Maia Sandu l-a numit în funcția de premier interimar pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi.Pe 15 ianuarie, premierul interimar a declarat că guvernul se va întruni în ședință după ce va fi pronunțată decizia Curții Constituționale, privind sesizarea depusă de președinta țării, Maia Sandu. În linii mari, solicitarea ține de dreptul președintelui și al guvernului demisionar cu prim-ministru interimar de a efectua remanieri de cadre în cazuri excepționale și dreptul Guvernului demisionar de a semna tratate internaționale, în anumite condiții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: