Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul orașului Strasbourg. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul orașului Strasbourg. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Jeanne Barseghian, primarul orașului Strasbourg, orașul de reședință al Consiliului Europei. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat de presă emis de președinție.

Cei doi oficiali au făcut „un schimb de opinii despre provocările moderne cu care se confruntă orașele europene și despre planurile de dezvoltare ale orașului Strasbourg”.

Totodată, s-a discutat despre „posibilitatea de a organiza schimburi de experiență între primăria orașului Strasbourg și localitățile din Republica Moldova conduse de femei, pe o platformă comună sub umbrela primăriei Strasbourg și a instituției prezidențiale din Moldova”.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu i-a mulțumit primarului orașului Strasbourg pentru „organizarea eficientă a votării cetățenilor moldoveni la alegerile din anul trecut în condiții de pandemie”.

Primarul orașului Strasbourg a dat asigurări că va sprijini buna organizare a votării pentru cetățenii Republicii Moldova și la scrutinele următoare.

Menționăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Strasbourg. Șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), cu președintele Adunării Parlamentare a CoE (APCE), dar și cu președintele Comisiei de la Veneția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: