Maia Sandu, salut în cinci limbi, de Ziua Internațională a Limbii Materne
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, salut în cinci limbi, de Ziua Internațională a Limbii Materne

Moldova marchează astăzi, 21 februarie, Ziua Internațională a Limbii Materne. Cu această ocazie, președinta țării, Maia Sandu, a salutat cetățenii în cinci limbi – română, ucraineană, rusă, bulgară și găgăuză. Șefa statului a încurajat, astfel, cetățenii, să vorbească și să păstreze limba maternă.

„Bună dimineața! Доброго ранку! Доброе утро! Добро утро! Zaman hayır olsun!” – a scris președinta pe rețelele de socializare.

Maia Sandu susține că „o societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și păstreze limba maternă”.

„Limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii – în ea ne trăim cele mai profunde emoții. Limba română în Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile. (…) Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun”, a scris președinta.

Potrivit șefei statului, doar anul trecut, peste 6500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: