Maia Sandu, despre sprijinul UE: „Vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, despre sprijinul UE: „Vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Uniunii Europene de a acorda țării noastre circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Prin intermediul unui mesaj publicat pe 15 septembrie, șefa statului a remarcat că s-a reușit relansarea dialogului politic cu UE.

Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Uniunea Europeană va debursa peste 36 milioane de euro în granturi pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Suma vine ca suport direct bugetului şi este parte a Planului de recuperare economică pentru Moldova în valoare de 600 milioane de euro. Banii vor ajunge în bugetul statului în decurs de trei ani, a mai declarat premierul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: